Din webbläsare är för gammal

Internet Explorer stöds inte längre. Byt webbläsare för att se webbsidan i bättre kvalitet.

Nyheter & press

Pressmeddelande 2017-05-24: Information tyska miljözoner

DEKRA Quality Management AB: Miljödekaler

Miljödekaler

Tyskland utökar antalet gröna miljözoner

Vi på DEKRA vill göra er uppmärksamma på 3 nya tyska miljözoner under 2017. Balingen har redan blivit miljözon och enligt planerna kommer städerna Kassel och Regensburg att bli det senare i år.

För att få köra personbilar, lastbilar och bussar i flera tyska städer som infört miljözoner, ”Umweltzonen”, krävs sedan år 2008 en dekal som monterats på vindrutan. Dekalen heter
”Feinstaubplakette” och visar att bilens partikelutsläpp understiger en viss nivå. Målet med denna miljöåtgärd är att reducera koncentrationen av skadliga utsläpp.

Fordon som saknar miljödekal får inte färdas i miljözonerna. Utebliven eller ej giltig dekal medför böter och eventuellt bärgning från området, detta gäller även för alla utlandsregistrerade fordon.
Miljödekalen kan beställas av DEKRA Quality Management i Sverige. Tid för handläggning, beslut och leverans tar ca 3-5 dagar. Priset för svenskregistrerade fordon är 185 kr inklusive moms och frakt. Fordon från övriga Norden 325 kr inklusive moms och frakt.

Till våra kunder utanför Sverige vill vi skicka en extra påminnelse att inte glömma att bifoga kopia på registreringsbevis/vognkort till miljödekalsbeställningen. För vidare information om regler och beställning se: www.dekra-automotive.se/en/miljodekaler.
Vi vill till sist passa på att påminna er som tänker beställa miljödekal av oss att göra det i god tid så att ni ej riskerar att hamna i tidsnöd inför semestern.

Contact

DEKRA Quality Management AB

Fältmätargatan 15

721 35 VÄSTERÅS

+46(0)10 - 455 10 00
Dela sida