Hållbarhet i varje detalj med Betongkontroll

Varje detalj i konstruktionen håller standarden för långsiktig hållbarhet

Betongkontroll

Besiktning och kontroll av betong för hållbar konstruktion.

En kvalificerad tillståndsbedömning, eller betongkontroll, är nyckeln till kostnadsbesparingar genom minskade underhållskostnader och en förlängd anläggningslivslängd.

Våra betonginspektionstjänster är anpassade för att möta våra kunders varierande behov. Vi erbjuder en helhetsinriktad lösning.
I en värld där betong utgör ryggraden i industrier och infrastruktur har dess exceptionella egenskaper gjort materialet till byggandets hörnsten. Trots det överskuggas våra betongkonstruktioner ofta av brister i kvalitet, utförande och miljö. Det är här systematisk betongkontroll kommer in som en central och kritisk lösning för att säkerställa säkerheten och livslängden för byggnadsprojekt.

Därför är betongkontroll avgörande

Livslängden för armerade betongkonstruktioner kan variera avsevärt beroende på byggmetoder och olika nedbrytande faktorer. En kvalificerad tillståndsbedömning, eller betongkontroll, är nyckeln till kostnadsbesparingar genom minskade underhållskostnader och en förlängd anläggningslivslängd.
För att bedöma betongens förmåga att stå emot korrosion är det avgörande att mäta kritiska parametrar som pH-värde, kloridinnehåll, materialtjocklek, täckande betongskikt och betongkvalitet.
Vårt åtagande att leverera en kvalitativ betongbesiktning är unik.

Faktorer som påverkar betong

Flera faktorer påverkar statusen och livslängden för betongkonstruktioner, vilka är indelade i kemi, yttre påverkan och fysik. Dessa inkluderar exempelvis kloridinnehåll, karbonatisering, sulfater, AKR-aktivitet, resistivitet, miljö, belastningar och påverkan, samt sprickor.

Vanliga provningsmetoder

Inom betongkontroll används flertalet provningsmetoder. Metoderna omfattar bland annat visuell inspektion, analys av kloridnivåer, granskning av kalcium- och cementinnehåll. Även oförstörande provningsmetoder som markradar, GPR, samt ultraljudpuls-eko kan genomföras vid behov.

Varför välja DEKRA?

Vårt åtagande att leverera en kvalitativ betongbesiktning är unik. Med en pålitlig meritlista och expertis är DEKRA partnern du kan lita på för att säkra framtiden för dina betongbyggnader. Säkerställ livslängden och säkerheten för din infrastruktur – boka en förinspektion med DEKRA idag för att ta del av de anpassade fördelar som våra tjänster erbjuder.
Tjänster under Betongkontroll

Kontaktformulär för Betongkontroll

Vi värdesätter ditt intresse för våra tjänster på Betongkontroll. För att ytterligare diskutera hur vi kan möta dina behov, vänligen fyll i vårt kontaktformulär nedan. Vid offertförfrågan, vänligen specificera ditt behov så att vi kan erbjuda en konkurrenskraftig och anpassad lösning för er verksamhet.
Vårt dedikerade team av branschexperter ser fram emot att erbjuda skräddarsydda lösningar och svarar gärna på alla frågor.
DEKRA Industrial AB

Lagergatan 5

Göteborg 415 02