Din webbläsare är för gammal

Internet Explorer stöds inte längre. Byt webbläsare för att se webbsidan i bättre kvalitet.

Karriär

Sök till DEKRA

Vi söker alltid nya talanger

Jobba på DEKRA

Medarbetarna i centrum

Medarbetarna i centrum

- Vår viktigaste resurs är våra medarbetare. Stämningen på företaget är väldigt bra och när alla trivs, går det bra för företaget. I takt med att vi expanderar söker vi ständigt efter nya, duktiga medarbetare. Så är du intresserad av ett spännande arbete i en internationell koncern så är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

DEKRA lägger ner mycket energi på att deras anställda ska trivas med sina kollegor och sina arbetsuppgifter - att det helt enkelt skall vara roligt att gå till jobbet. Det är trots allt en stor del av din tid du tillbringar på ditt arbete.

Huvudkontoret ligger i Göteborg, men DEKRA finns även i Stockholm, Malmö och på många andra orter i Sverige.

Träffa våra medarbetare

Här kan du läsa om några av DEKRAs medarbetare, bland annat om varför de valde att arbeta på DEKRA och vad som är roligast i deras arbete.

Beräkningsingenjör Konstruktionskontroll

Joakim Majak

Namn: Joakim Majak
Titel: Beräkningsingenjör Konstruktionskontroll
Kontor: Solna

Berätta vad du arbetar med och arbetsuppgifterna du har?
Jag arbetar som Gruppledare för Konstruktionskontroll på DEKRAs kontor i Solna. Vi är en grupp på 6 personer som arbetar med att kontrollera tillverkningsunderlag gentemot krav ur exempelvis arbetsmiljöföreskrifter. Utöver kontruktionskontroll utför jag även tillverkningskontroll och tillsyn av tillverkares kvalitetsystem både mot PED och ASME.

Vad är det roligaste med ditt arbete?
Det som är roligast i mitt arbete är variationen i produkter, arbetsuppgifter och kunder. Det ihop med ett stort teknikfokus gör att arbetet är kul och stimulerande. Att vårt arbete är till stor nytta för kunderna märks när kunderna är nöjda.

Varför valde du att söka till DEKRA?
DEKRA är ett spännande företag med stort kundfokus, engagerade medarbetare, flexibel arbetsmiljö och med flera möjliga karriärvägar.

Besiktningsingenjör Tryck

Anna Järnfors Tryck

Namn: Anna Järnfors
Titel: Besiktningsingenjör Tryck
Kontor: Göteborg
Anställningsår: 2015
Utbildning: Filosofie kandidatexamen i energisystem samt en hel del interna utbildningar inom de arbeten jag haft tidigare

Berätta vad du arbetar med och arbetsuppgifterna du har?
Jag arbetar med att besiktiga tryckkärl (trycklufttankar, ångpannor, cisterner, processkärl, m.m.). Det innebär att jag åker omkring till många olika kunder, allt från små enmansföretag till stora processindustrier. Arbetet är väldigt fritt och jag planerar och lägger upp mina dagar själv för det mesta. Sedan blir det ju lite administrativt arbete också med att t.ex. skriva rapporter och protokoll.

Vad är det roligaste med ditt arbete?
Det roligaste är att det är så omväxlande, ingen dag är den andra lik och man träffar trevliga människor och utför många olika sorters besiktningar. Man har dessutom stora möjligheter att själv påverka om man vill inrikta sig mot något speciellt eller gå någon utbildning man är intresserad av. Mina kollegor är världens bästa också.

Varför valde du att söka till DEKRA?
Det verkade vara ett roligt och stimulerande arbete och jag kände att jag hade en användbar bakgrund (jag har tidigare arbetat inom kärnkraftsbranschen). Det som lockade mest var nog att det verkade vara ett så omväxlande jobb, vilket visade sig stämma. Dessutom verkade DEKRA vara ett trevligt företag med bra medarbetare och med goda utvecklingsmöjligheter.

Sektionschef Lyft

markus_deckeman_lyft

Namn: Markus Deckeman
Titel: Sektionschef Lyft
Kontor: Solna
Anställningsår: 2007
Utbildning: Civilingenjör elektroteknik KTH 2002-2007

Berätta vad du arbetar med och arbetsuppgifterna du har?
Jag arbetar som sektionschef på lyftavdelningen i Stockholm, jag har väldigt varierande arbetsuppgifter allt från att skriva offerter till kunder till att besiktiga berg och dalbanor på nöjesparker.

Vad är det roligaste med ditt arbete?
Det absolut bästa med DEKRA är alla mina underbara kollegor och att verkligen varje dag är unik. Den familjära stämningen vi har på DEKRA har jag aldrig upplevt någon annanstans.

Varför valde du att söka till DEKRA?
Då jag är civilingenjör i grunden är det lätt att fastna vid ett traditionellt skrivbordsjobb vilket jag ej var intresserad av därför sökte jag mig till ÅF (som sedan blev DEKRA) just för att får variera teori med praktik.